Dit Amerikaanse bedrijf zal de Bitcoin-donaties voor NGO’s die tegen COVID vechten, in bewaring nemen.

Een Bitcoin non-profit partnerschap met de Amerikaanse custodian en beveiligingsfirma BitGo de afgelopen week om custody services naar crypto donaties te brengen, volgens een uitgave die gedeeld wordt met CryptoSlate.

Hete portefeuilles voor Bitcoin-donaties

BitGive, een op cryptocurrency gebaseerde filantropiefirma en zonder winstoogmerk, integreerde zijn platform via API met BitGo, een Californische firma die de hete portemonneediensten en de verzekering tegen diefstal aanbiedt.

BitGo’s portemonnee technologie zal direct integreren met BitGive’s donatie tracking platform, GiveTrack, aangezien het twee nieuwe NGO-partner campagnes lanceert, Save The Children México en Wild Tomorrow Fund, de genoemde release.

De twee campagnes zullen worden ondersteund door een gehoste portemonnee-oplossing die beveiliging met meerdere handtekeningen, beleidscontroles voor meerdere gebruikers en geavanceerde beveiligingsconfiguraties omvat die voldoen aan de strengste industrienormen.

Het komt aangezien de partners zonder winstbejag van BitGive blockchain onderzoeken en cryptocurrencies voor het eerst, die een naadloze en gemakkelijk te volgen onboarding ervaring verstrekken is noodzakelijk, de bovengenoemde versie.

NGO-partners kunnen nu individuele Bitcoin- en crypto-portemonnees maken voor elke gelanceerde liefdadigheidscampagne en ze voorzien van totale controle en zichtbaarheid van donaties in real-time, rechtstreeks vanuit BitGive’s GiveTrack-platform, de release toegevoegd.

Connie Gallippi, oprichter en uitvoerend directeur van BitGive, zei over de integratie:

“Donaties doen in cryptocurrency is nog steeds een zeer ontluikend concept. Daarom kan het een uitdaging zijn, vooral voor instellingen en filantropieën, om regelgevende hindernissen te overwinnen en de juiste middelen te vinden”.

Ze voegde eraan toe dat NGO’s werken met “vertrouwde partners die flexibele en gebruiksvriendelijke oplossingen bieden”

Door COVID getroffen regio’s ten goede komen

Twee begunstigden van het partnerschap zijn Save the Children Mexico en Wild Tomorrow Fund. De eerste heeft vorige week zijn COVID-19 hulpactie op GiveTrack gelanceerd.

Save the Children Mexico zal in gebieden waar behoefte aan is maaltijden en hygiënekits leveren. Ondertussen, lanceert het Fonds van de Wilde Morgen gelijktijdig zijn noodsituatiehongerhulpcampagne met BitGive om armoede in plattelandsgemeenschappen van Zuid-Afrika te bestrijden, de bovengenoemde versie.

Alle partners worden voorzien van een instructiepagina over het opzetten van hun eigen BitGo-rekening en portemonnee, met inbegrip van informatie over het beheer van wachtwoorden en het algemene onderhoud. Extra steun van het BitGive-team wordt aangeboden om beginners uitgebreid te assimileren en crypto adoptiebarrières te minimaliseren.

GiveTrack stelt donateurs ook in staat om volledige transparantie van hun donaties te hebben en hun bijdrage te kiezen uit een mandje met cryptokringen, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash, en andere belangrijke ERC-20 penningen.

Een kans voor crypto

Een van de meest massale, en misschien wel onderschatte, voordelen van het gebruik van Bitcoin en andere cryptocurrencies is de staatloze transactiewaarde. Maar bewaring blijft lastig. Cryptocurrency’s blijven overgeleverd aan de genade van het beschermen van iemands sleutels om verlies van geld te voorkomen, maar niet elke persoon/entiteit is in dit opzicht voldoende toegerust.

Terwijl het een betwistbaar punt is, helpen vertrouwde bewakers in dit opzicht, door cryptocurrencies te beschermen om bedrijven in staat te stellen middelen te spenderen aan hun bedrijf in plaats van aan sleutelbescherming.

Tijden zoals een wereldwijde pandemie – het voortdurende coronavirus – dienen een kans voor de industrie om te schitteren en een gevechtstest te presenteren voor het grenzeloze verhaal.