Köp doppet i Bitcoin: Är det den bästa handelsstrategin för tjurkörningar?

Under tjurkörningar ger Bitcoin stora möjligheter för handlare att gå in i positioner till ett lägre pris för en snabb vinst med strategin “köp duppet”

“Köp doppet” är en populär strategi bland handlare och investerare och särskilt inom cryptocurrency-fältet, särskilt för Bitcoin Code handel.

När Bitcoin närmar sig det som verkar vara en tiggeri om en annan tjurkörning, och baserat på det tidigare verkliga tjurkörningen 2017, kan köp av dopp vara en mycket klok och lönsam strategi för att handla de nuvarande marknadsförhållandena.

Vad är köp duppet i Bitcoin?

De finansiella marknaderna, särskilt de som har cryptocurrency, tenderar att variera i prisåtgärder. Även om det finns en uppenbar trend, oavsett om hausseartad eller hausseartad, går priserna inte bara rakt i motsvarande riktning. Istället kartlägger de korrigeringar, vilket kan vara en potentiellt fördelaktig inträdesplats för handlare.

Det är här den populära strategin “buy the dip” spelar in: I teorin betyder det att handlare bör gå in i en position när priset dyker om de tror att den nuvarande trenden kommer att bestå.

Det låter logiskt och okomplicerat, men i praktiken är det inte lika lätt att tillämpa när den tillgången går söderut, och näringsidkaren ser sin position i rött, eller om inte i en position, kan lätt tro att priset kommer att gå ännu lägre.

Även om möjligheten att köpa duppet verkligen presenterar sig, är detta den svåra delen av att övervinna grundläggande mänskliga känslor och fortsätta med det, oavsett den nuvarande negativa handelspositionen.

Köp Bitcoin Dip 2020

Efter den senaste Bitcoin-prisutvecklingen , efter att ha gått från doppet på $ 9 000 till nästan 12 000 $ på mindre än en månad, tror samhället att det verkligen finns en pågående tjurmarknad, vilket gör strategin särskilt effektiv.

Till och med från den relativt korta perioden på några veckor och den uppenbara hausseartade trenden doppade BTC en kort stund flera gånger innan han gick högre.

Från de mindre dykningarna (markerade ovan i gult) till några ganska branta (i rött) där tillgången tappade upp till 15% av sitt värde på några timmar, och ibland minuter, gav dessa händelser möjligheter att samlas mer på ett Lägre pris.

Naturligtvis, när man faktiskt ser att Bitcoin går från över 12 000 dollar till under 10 500 $ på några minuter, är det inte så enkelt att övervinna den inneboende rädsla och bara trycka på “köp” -knappen. Ändå är det detta som kan skilja de framgångsrika handlarna från de inte så välmående, som den välkända analytikern Chris Dunn nyligen hävdade .

I ett perfekt scenario där man kunde tidlägga marknaden och köpte doppet till 10 500 $ skulle han sitta på en saftig 11% vinnande position med Bitcoin: s prishandel på 11 700 $ vid detta skrivande. Att inte nämna att minuter efter dykningen till 10 500 $ återhämtade sig priset till 11 200 $.

Köp dopp under Bitcoin Bull Run 2017

Antagligen realiserades den mest imponerande tjurkörningen i Bitcoin historia 2017. Den primära cryptocurrency började sin avgörande stigning vid tiden under $ 4 000 på sommaren och toppade till nästan 20 000 $ i december, medan den sista delen – från $ 6K till $ 20K – varade bara tre veckor.

Vägen var emellertid inte utan stötar, vilket belyser köp av doppstrategin återigen och skapade stora möjligheter för handlare att puckla på ridtåget.

Som illustreras i det dagliga diagrammet ovan, har tillgången genomgått en massiv turbulens. I mitten av november gick det från $ 8.000 till under $ 6.000. Det visade sig vara ett ganska uppenbart dopp då det steg i pris strax efter nästa betydande dyk i början av december från över $ 16.000 till $ 13.000. Dessa nedgångar nådde till och med 30% av Bitcoin värde.

Det är dock värt att notera att att köpa doppet för handel fungerar så länge den övergripande trenden är hausseartad. Efter toppen av $ 20 000, gick Bitcoin in på en björnmarknad, som såg sitt pris nosedive till $ 4 000 i slutet av 2018, och registrerade Bitcoin lägsta pris på $ 3120 i mitten av december 2018.

Vägen ned följdes av dopp, precis som vägen upp. Dessa dopp blev dock inte högre. De förvandlades faktiskt till lägre lågheter – vilket kan vara en enorm katastrof för handlare som köpte dopparna längs vägen.