Market Wrap: Bitcoin faller kort nær $ 28K når Ether Futures varmes opp

Standard

Overbelastede bitcoin-investorer i derivatmarkedet førte til mandagens utsalg mens eter spot- og futuresmarkeder begynner å få mye mer oppmerksomhet.

Bitcoin (BTC) handler rundt $ 31 444 per 21:00 UTC (16:00 ET). Glir 5,7% i løpet av forrige 24 timer.

BTC litt under 10-timers og godt under 50-timers glidende gjennomsnitt på timekartet, et bearish-til-sidelengs signal for markedsteknikere.

Bitcoin-handel på Bitstamp siden 1. januar

Prisen på bitcoin falt mandag, møtt av en bølge av salgspress. Rundt 10:00 UTC (5 am ET) så spotbørser som Coinbase et større enn normalt antall handelsmenn som traff salg, med 6000 BTC i volum på børsen i løpet av den timen. Prisene falt så lavt som $ 28 154, ifølge CoinDesk 20-data.

“Mange mennesker tjener nå fortjeneste etter rask prisvekst,” sa Constatin Kogan, administrerende partner i krypto-investeringsselskapet Wave Financial. Faktisk krysset bitcoin $ 34.000 og slo rekordhøye $ 34.366 $ 2. januar, ifølge CoinDesk 20-data. Analytikere ser at mange investorer realiserer noen gevinster etter en så rask økning.

Historisk bitcoin-pris den siste uken

“I løpet av helgen, da bitcoin-prisene nådde friske høyder av heltid, berørte markedene nye nivåer av motstand,” sa Jason Lau, administrerende direktør for San Francisco-baserte børs OKCoin. “Det oppnådde fortjeneste rundt disse nivåene, noe som resulterte i noen sidelengs handel og førte til at mange ble over-levert lenge på futures.”

I løpet av 10:00 UTC (5 am ET) -perioden med salg som var høyere enn normalt mandag, så derivatutveksling BitMEX $ 10 millioner i avvikling, kryptoen sammenlignbar med en marginkall på over-leveraged bullish spill.

Bitcoin-avviklinger på derivatsted BitMEX det siste døgnet.

Totalt oppsto $ 135 millioner i salgsslikvidasjoner på BitMEX den siste dagen, langt oppveier $ 34 millioner i kjøpslikvidasjoner fra handelsmenn som går kort. Dette indikerer noe utmattelse av det som har vært et hyper-bullish marked frem til mandag.

Ved å registrere deg vil du motta e-post om CoinDesk-produkter, og du godtar vilkårene og personvernreglene våre .

Likevel forventer Lau fortsatt kjøpspress for å holde bitcoins pris oppe. ”Disse fallene blir kjøpt opp ganske raskt, noe som forsterker fortellingen om at det er underliggende bud fra institusjoner som er opptatt av å få tilgang til bitcoin,” sa han til CoinDesk.

Noe fortjeneste tar sannsynligvis fra bitcoin til eter. Siden 3. januar har eter eksplodert og er nå oppe med 38,5% i 2021, mens prisen per 1 BTC har satt pris på 7,5% hittil i 2021.